Etiopiske kaffe

FRA KAFFENS HJEMLAND


DET UNIKE LANDET


Mange er ikke klar over at Etiopia har verdens mest eksklusive kaffe – enda færre er klar over hvorfor. Det er de unike forholdene for dyrking som resulterer i den mest fruktige, runde og aromatiske kaffen på vår klode. Betingelsene for kaffedyrking er rett og slett perfekte i det etiopiske høylandet – høyde, klima, og jordsmonnet er optimalt, og man har over flere århundrer utviklet og finpusset kaffeproduksjonens kunster.

Etiopierne er like stolte over sin unike kaffe som nordmenn er stolte av laks, torsk og sild. Dette gjenspeiles ved at myndighetene i landet har nedfelt et klart strategisk mål om å gjøre etiopisk kaffe til et verdenskjent merkenavn. The Coffee Shops visjon er å fullbyrde denne målsetningen ved at du drikker verdens beste kaffe hver dag – både på jobb og hjemme.

DEN UNIKE TILGANGEN


The Coffee Shop har unik tilgang til hele det etiopiske kaffemarkedet, og jobber tett med både gårder, brennerier og Baristaer. Vi utvikler kaffeblandinger og smaksprofiler sammen med lokale eksperter og tilpasser det til norske ganer. I motsetning til mange andre kaffehus, så kommer nesten hele verdiskapningen Etiopia til gode. Gjennom økt salg i Norge, vil vi kunne legge til rette for å utvikle og forbedre forholdene ytterligere for våre samarbeidspartnere i Etiopia. Det kaller vi “Fair way of Trading”! Om du setter pris på god kaffe og er opptatt av rettferdig handel, er vår kaffe midt i blinken.

DEN UNIKE SMAKEN


Premium Blend


Denne kaffeblandingen kombinerer de fineste smakene fra Etiopias mest eksklusive kaffebønner. Bønnene er valgt fra de beste kaffeplantasjer fra det etiopiske høylandet, fra de eksklusive regionene Yirgacheffe, Sidamo og Limo, noe som gir den en eksepsjonell aroma og smak.

Wild coffee


Denne kaffen har en rund og god smak. Kaffen er den mest eksklusive vill-kaffen som vokser i Etiopias regnskog og håndplukkes av lokalbefolkningen. Etiopiere elsker kaffe som vokser vilt og bruker den ofte til sin tradisjonsrike kaffe-seremoni.

Hva gjør vår kaffe unik?


 

Det perfekte miljøet


Etiopia har perfekte forhold for å dyrke kaffe og nettopp derfor vokser fortsatt kaffen vilt i regnskogen i høylandet sørvest i landet. Dette er nesten det eneste stedet i verden hvor kaffe fortsatt vokser vilt.

Håndhøstet


Våre kaffebønner er utvalgt fra de beste kaffegårdene før de havner på det internasjonale markedet. Etter at kaffen er kjøpt, håndplukker vi bort defekte bønner for å fremheve den gode og rene kaffesmaken.

Våtvasket


Vi våtvasker kaffen for å gi en renere, lysere og fuktigere smaksprofil.

Brent til perfekt smak


Kaffen er brent ved hjelp av en tradisjonsrik og anerkjent brenneprosess. Denne prosessen bevarer smaksnyansene ved å bruke en lav temperatur over en lengre periode, og gir kaffen en eksepsjonell aroma og smak.

Pakket med omsorg


Kaffen er alltid fersk siden emballasjen har dobbel tykkelse (120 microns). I tillegg bruker vi en såkalt enveis ventil i kombinasjon med kort best-før dato.

Direkte handel


Hele verdikjeden er igjen hos de som sitter på selve råvaren; selve verdiskapningen kommer Etiopia til gode. The Coffee Shop omtaler denne prosessen som ”Fair way of Trading”.

BÆREKRAFTIG MILJØ


Vår regnskogskaffe har virkelig en unik historie. I dag er det kun ca. 2000 kvadratkilometer igjen av vill kaffe i regnskogen i Etiopia. Faktisk er det bare 5% av Etiopisk kaffe som kan betraktes som vill. Dette er fordi kaffeplantasjene produserer høyere ”kaffe-avkastning” enn en naturlig skogskaffe, og derfor har investorer et sterkt insentiv til å klarere den naturlige kaffen og lage kaffeplantasjer. Mye av Etiopias regnskoger har blitt ryddet for å dyrke avlinger, og vill kaffe ble på et tidspunkt anslått til å være utryddet innen år 2020.

I det siste tiåret har imidlertid organisasjoner fra hele verden samarbeidet med den etiopiske regjeringen og lokale ildsjeler for å avverge en økologisk katastrofe. Programmer og tiltak har blitt satt på plass for å sikre at villkaffe ikke skal overhøstes, og at kafferegnskogen ikke blir misbrukt på noen måte. Miljøeksperter er enige om at nøkkelen til å stanse avskoging er å legge økonomisk verdi for den naturlige kaffeskogen. Dette kan gjøres ved å bringe det internasjonale markedet regnskogens mest delikate produkt – 100% naturlige etiopisk ”Wild Coffee”. Sammen kan vi støtte regnskogbevaring, naturlige råvarer, mindre landsbys-jordbruk, og bevaring av den reneste kaffen i verden ved å fylle våre kopper med etiopisk villkaffe.

×
×

Log in