GOD KAFFE

GOD KAFFE

Hvor kommer god kaffe fra? Fra bønne til god kafffeavtale

Kaffe fra A til Å

Kaffe fra A til Å

Å omdanne kaffe fra frø til nytrukket god kaffe er en lang og krevende prosess. På samme måte som vindyrking er et eget fagfelt har kaffeproduksjon også blitt det samme. Å fremstille kaffe av topp kvalitet forutsetter en rekke kriterier; klimatiske forhold, en møysommelig plukkeprosess, riktig behandling i forbindelse med vasking og tørking og ikke minst kompetanse og topp utstyr ved brenneriene. Totalen av kvaliteten i alle ledd utgjør et godt sluttprodukt. Det er dessverre slik at mangelfull håndtering i bare ett av leddene i produksjonskjeden fullstendig vil ødelegge kaffen som vi alle ønsker å ha til frokosten eller på arbeidsplassen vår.

Read more
Hvordan lage best mulig kaffe

Hvordan lage best mulig kaffe

Det er mye å passe på når man skal lage skikkelig god kaffe. Som vi har skrevet om er prosessen frem til du har kaffeposen i hånden klar, til å traktes eller kvernes, kompleks og omfattende; like mange feil er mulig å begå når du skal lage en kopp god kaffe hjemme eller på kontoret ditt. I de neste avsnittene skal vi summere opp de viktigste triksene du bør passe på når du skal lage ordentlig god kaffe.

Read more
Historien om kaffe

Historien om kaffe

Utallige bøker har vært skrevet om kaffens opprinnelsen frem til det komplekse kaffemarkedet vi kjenner til i det 21. århundret. God kaffe som best nytes i ro og fred i godt selskap kommer fra små frø, og disse er det vi referer til som kaffeplanten. Disse plantene finnes i mange forskjellige former og størrelser; geografisk område og klimatiske forhold bestemmer i stor grad hvordan kaffetrærne ser ut.

Read more
Hvilken kaffemaskin skal man velge

Hvilken kaffemaskin skal man velge

Kaffe på arbeidsplassen har bare blitt viktigere for de fleste bedrifter og dens ansatte de siste årene. Det ene siden av saken er jo selvsagt at de fleste norske borgere drikker mye kaffe og ønsker å ha god kaffe i løpet av arbeidsdagen. I tillegg er jo bedriftslederne klar over at faktisk mange arbeidere anser kaffe på jobb som en gode på lik linje med overtidsbetaling, feire, lunsj osv. Problemet er at mange bedrifter velger feile løsninger. Enten velger de dyre maskiner som de egentlig ikke trenger med lange bindingstider, eller så velger de leverandører som ikke klarer å følge opp kundene sine med tilstrekkelig service, teknisk bistand og presis leveranse av kaffe. I The Coffee Shop har vi en enkel filosofi: Bedriften din skal velge en enkel løsning som er spesialtilpasset din bedrifts behov, og hvor du får levert uimotståelig god kaffe til en rimelig pris - selvsagt uten bindingstid!

Read more
Viktige kaffenasjoner

Viktige kaffenasjoner

Brasil

Dette er verdens største kaffeprodusent og eksportør. Brasiliansk kaffe har vært verdenskjent nesten fra første stund etter at det første kaffetreet ble plantet i landet i 1727. Årlig produseres det rundt 3 millioner tonn kaffe i landet, noe som utgjør hele 30% av verdens kaffeproduksjon. I Brasil - som er resten av verden - produseres det rundt 70% Arabica-kaffe, og kaffen er kjent for blant annet en myk og lang, fruktig ettersmak.

Read more
×
×

Log in